Vaccinuri vitale lipsesc din spitale. Problemă de siguranță națională

Medicul Tudor Ciuhodaru atrage atenția asupra unei probleme grave. 

”Când şi cum putem scăpa de aceste crize? Iar nu sunt vaccinuri vitale pentru bebeluşi. În acest moment lipsesc cel hexavalent şi BCG. Acesta trebuie să devină un domeniu strategic: politica medicamentului. Pentru a evita găurile în aprovizionarea cu medicamente şi vaccinuri esenţiale (vă amintiţi criza ATPA?) acestea trebuie produse în România. Şi să fie accesibile ca preţ”, transmis medicul primar de la UPU Iași. 

Tudor Ciuhodaru, care este și deputat, adaugă: ”Prin noul meu proiect de lege producţia de medicamente şi vaccinuri româneşti devine o problemă de siguranţă naţională. Noua lege a vaccinării este în circuit de avizare la Ministerul Sănătăţii şi în aproximativ două saptamani va fi pusă în dezbatere publică pentru a putea fi adoptată. Mai précis propun:

(1) Înfiinţarea Companiei Farmaceutice Române prin redeschiderea liniei de producţie a Institutului Cantacuzino şi utilizarea potenţialului tuturor producătorilor români, ca instituţii de importanţă strategică pentru siguranţa epidemiologică şi medicamentoasă a României..

(2) Încurajarea producătorilor români prin scăderea TVA-ului la 5% la medicamente şi modificarea taxei aberante de claw back ce îi aduce la faliment.

(3) Iar pentru vaccinuri ministrul de la sănătate trebuie să răspundă, civil şi penal, pentru asigurarea la timp a cantităţilor necesare cât şi respectarea tuturor normelor de calitate şi de siguranţă de la achiziţionare până la utilizare.

Doar aşa putem scăpa de aceste crize şi vom avea grijă de toţi copiii României”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel