VACCIN hepatita B: România va primi 10 mii de doze din Norvegia

Contractul pentru vaccinul împotriva hepatitei B va fi onorat în perioada iunie-iulie. Ofertă de 10 mii de doze din Norvegia.

Contractul pentru vaccinul împotriva hepatitei B va fi onorat în perioada iunie-iulie, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog. 

„Am primit o ofertă pe alertă europeană, o ofertă de 10 mii de doze din Norvegia. În momentul de faţă suntem în discuţii cu partenerul norvegian care ne-a oferit aceste doze pentru a vedea ce tip de vaccin există acolo, care este modalitatea de a ajunge în ţară şi, în funcţie de asta, vom lua o decizie. În acelaşi timp, am mai găsit la două companii cantităţi mici de vaccin. Din păcate, contractul de vaccin hepatită B va putea fi onorat doar undeva în iunie-iulie ca să intrăm în normalitate. Vor fi vaccinaţi copii, pentru că am schimbat schema de vaccinare şi se vaccinează copiii cu hexavalent, dar în acelaşi timp, aducem în ţară şi cantităţile de vaccin pe care le-am confirmat pentru a fi vaccinaţi copiii”, a afirmat Florian Bodog, potrivit Agerpres. 

[citeste si]

Ministrul Sănătăţii a precizat că pentru vaccinul tetravalent a fost semnat un contract pe toată cantitatea necesară şi că, pe măsură ce este livrat, va ajunge la medicii de familie. 


Referindu-se la condiţionalităţile ex ante pe sănătate puse de Comisia Europeană, Bodog a spus că acestea au fost îndeplinite. 

„În acelaşi timp, am convenit cu Comisia Europeană: ne vor trimite mult mai repede scrisoarea de parcurs cu privire la condiţionalităţile ex ante. Noi spunem că le-am îndeplinit, dânşii mai aveau nelămuriri. Condiţionalităţile sunt îndeplinite, însă mai doresc câteva detalii suplimentare, nu erau prevăzute în cerinţele pe care le aveam noi iniţial. Dar le transmitem”, a adăugat ministrul. 

În ceea ce priveşte spitalele regionale, demnitarul a afirmat că aplicaţia pentru a accesa fondurile necesare va fi gata la sfârşitul anului. 

„Eu am calendarul BEI. Calendarul BEI spune că cel târziu în luna martie aceste studii de fezabilitate (n.r. - pentru spitalele regionale) vor fi livrate Ministerului Sănătăţii şi am promisiunea că aplicaţia pentru a accesa fondurile va fi gata la sfârşitul acestui an. Deci, vom putea depune aplicaţie pentru accesare de fonduri în aşa fel încât... deci, lucrurile practic vor merge în paralel, aşa am convenit şi cu BEI, şi cu echipa de la Comisia Europeană. Lucrurile vor merge în paralel în aşa fel încât să nu pierdem timp”, a explicat ministrul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel