USR acuză un FALS GROSOLAN. A fost aleasă, nelegal, o nouă conducere

Vot, maini
Vot, maini

Uniunea Scriitorilor din România a fost pusă în fața unui fapt fără precedent. Un grup de 24 de scriitori, majoritatea nefiind membri USR, s-au strâns într-o adunare generală și au adoptat mai multe măsuri, printre care și realegerea conducerii. 

Astăzi, Consiliul Uniunii Scriitorilor din România a invalidat pretinsa adunare. 

”Totul este un fals grosolan. USR, de la care grupul se revendică explicit într-un comunicat adresat Tribunalului Bucureşti, nu a convocat, ea, nicio astfel de Adunare Generală. Conform art. 16 din Statutul USR, înscris la Judecătorie în 2013, orice Adunare Generală se convoacă la solicitarea Preşedintelui, în sesiune ordinară, la 5 ani, iar în sesiune extraordinară, când e necesar, la propunerea Preşedintelui, a Consiliului sau a unei treimi din membrii USR (peste 800 de membri din cei 2.600). Ceea ce nu e cazul convocării la care ne referim”, menţionează USR, precizând că ”alegerea organelor de conducere ale USR se face, conform aceluiaşi articol 16, în adunările generale ale celor 20 de filiale”.

[citeste si]

Din datele transmise pare a fi un război intern, disputat în instanță. USR susține că adunarea a fost convocate de ”persoane cărora sentinţa judecătorească (...), definitivă, le-a suspendat dreptul de a adopta hotărâri, ca şi eventualele lor efecte”. Dă mai multe date despre sentințe civile definitive prin care le-a fost interzisă lui Teodorescu Cristian George şi Cipariu Mircea Dan ”îndeplinirea vreunui act în calitate de reprezentanţi ai Uniunii Scriitorilor din România, ei neputând să se folosească de o atare calitate”. USR mai dă o sentință prin care ”s-a constatat alegerea statutară în anul 2009 şi în anul 2013 a preşedintelui Nicolae Manolescu şi a celorlalte organe actuale de conducere şi reprezentativitatea legală şi statutară a membrilor acestor organe de conducere”.

Pretinsa adunare a fost invalidată astăzi, statutar. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel