Unul dintre cele mai mari festivaluri de film, în România

Ambasada Republicii Kazahstan în România, împreună cu partenerul principal KMG International, oferă pasionaților de film a doua ediție a Festivalului Filmului Kazah. Unul din cele mai mari evenimente de gen din Europa, festivalul se va desfășura începând de joi, 29 septembrie, până sâmbătă, 1 octombrie, la Cinema Elvire Popesco (Institutul Francez).

"Evenimentul este organizat cu ocazia aniversării a 25 de ani de independență a Republicii Kazahstan. Ne face deosebită placere să ne prezentăm națiunea prin intermediului marelui ecran. Popoarele kazah și român împărtășesc un trecut fascinant, autentic, definit de dorința de afirmare și evoluția spre modernism a celor două state", a explicat Excelența Sa, dl. Daulet Batrashev, Ambasadorul Republicii Kazahstan în România.

"De peste 9 ani, suntem un partener al statului român și un investitor de importanță strategică în industria și economia locală. Am reușit sa creăm o punte energetică între România și Kazahstan și să stabilim parteneriate solide în mediul de afaceri. Prin acest eveniment, consolidăm relațiile culturale între cele două țări, evidențiind asemănările istorice între ele, ca popoare ce au luptat mereu pentru independență și au reușit să-și păstreze identitatea în vremuri dificile," a declarat Azamat Zhangulov, Vice-Președinte al KMG International.

Programul festivalului include cinci producții kazahe, printre care și o co-producție cu Franța ("Vocile stepei", cu Gerard Depardieu și Natalie Dessay), ce abordează teme precum legăturile de familie, iubirea, singurătatea, eroismul, solidaritatea și lupta pentru libertate, reușind să ofere o imagine de ansamblu a peste 500 de ani de istorie și cultură kazahă.

Pe parcursul celor trei zile de festival, publicul va putea viziona următoarele producții cinematografice: Vocile stepei, Așa s-au aliniat astrele, Darul pentru Stalin, Batrânul și Kunanbai.

Institutul Francez/Cinema Elvire Popesco si studiourile de film Kazakhfilm sunt parteneri instituționali ai evenimentului.i.

Prețul unui bilet este de 10 lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel