Unioniștii, la Bruxelles. Mircea Diaconu, în mijlocul evenimentelor

Pe data 1 Decembrie, unioniștii s-au strâns la Bruxelles.

"Mereu am spus că nu mă simt la Bruxelles ca acasă, dar astăzi, Piața Schuman din capitala europeană a devenit un colț de acasă, datorită românilor veniți de peste tot, de pe ambele maluri ale Prutului și din toată Europa," a declarat Mircea Diaconu din mijlocul evenimentelor organizate la Bruxelles, pe 1 Decembrie, de către organizațiile civice unioniste „Acțiunea 2012" și „Tinerii Moldovei", alături de asociațiile românești din Belgia.

"Există miraculos o generație care a moștenit, cumva, în pofida unei agresive propagande sovietice, pe de-o parte, și a unei „occidentalizări" culturale, pe de altă parte, simțămintele, datoria și conștiința istorică pe care le-am moștenit și noi, cei mai în vârstă, de la părinții și bunicii noștri. Chiar dacă încă nu se poate, chiar dacă pare că nu a sosit încă momentul, cred că e important să ținem flacăra aprinsă," le-a transmis eurodeputatul tinerilor unioniști.

[citeste si]

Pe lângă manifestația pașnică din fața Consiliului și Comisiei Europene, reprezentanții unioniștilor au avut întrevederi cu mai mulți europarlamentari și întâlniri cu reprezentanți ai societății civile din Belgia.

Mitingul s-a încheiat cu o conferință de presă pe parcursul căreia liderii organizațiilor civice unioniste au prezentat situația din Republica Moldova și perspectivele raportului Chișinău – București – Bruxelles.

"Dincolo de acest demers curat și civilizat, m-a impresionat mobilizarea comunității românești de aici, care a oferit cu generozitate cazare, masă, sprijin logistic. A fost o adevărată lecție de solidaritate, pe care sper să o vedem și la nivel politic," a adăugat Mircea Diaconu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel