UniCredit, negocieri exclusive cu Amundi, controlată de Credit Agricole

Foto: Capital.ro
Foto: Capital.ro

Grupul bancar italian UniCredit negociază exclusiv cu grupul francez Amundi, controlat de banca franceză Credit Agricole, pentru vânzarea diviziei de gestionare de active Pioneer Investments. 

UniCredit a demarat în luna iulie un program de restructurare strategică destinat îmbunătăţirii bazei sale de capital. Cea mai mare bancă italiană a vândut deja 30% din acţiunile divizie sale de brokeraj online FinecoBank şi 10% din acţiunile băncii poloneze Pekao, precum şi activităţile sale de gestionare a tranzacţiilor cu cardurile de credit în Italia, Germania şi Austria.

”UniCredit şi Amundi anunţă că au demarat negocieri exclusive pentru posibila vânzare a activităţilor Pioneer Investment către Amundi”, au precizat cele două companii.

Amundi este cea mai mare societate europeană de gestionare a activelor. Pioneer Investments este numărul şase pe piaţa din Europa cu active sub gestiune în valoare de aproximativ 225 miliarde de euro. UniCredit a scos la vânzare Pioneer Investments pentru a-şi consolida bilanţul înaintea majorării de capital, a cărei valoare va depinde de sumele strânse ca urmare a vânzării diferitelor divizii.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel