Urmărește emisiunea live


UNICEF şi Romgaz sprijină copiii să meargă la școală

Cel mai mare producător și principal furnizor de gaze naturale din România, Romgaz, anunță semnarea unui parteneriat cu UNICEF, pentru susținerea implementării intervențiilor din cadrul campaniei "Hai la Școală", menite a preveni și reduce fenomenele de absenteism, abandon școlar și părăsire timpurie a școlii, informează un comunicat al companiei. 

Aproximativ 400.000 de copii din România nu merg regulat la școală, iar doi din zece copii nu termină opt clase, ei reprezentând de fapt, forța necalificată din următorii 10-15 ani. În contextul acestor statistici îngrijorătoare, UNICEF a lansat în 2010 în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naționale (MEN) campania "Hai la Școală!", intervenind la trei niveluri: la nivel de școală, la nivel comunitar și la nivel de familie. Astfel, campania promovează respectarea dreptului fundamental la educaţie al tuturor copiilor şi principiul echităţii prin sprijinirea celor mai vulnerabili copii, inclusiv copii romi şi a familiilor acestora.

În prezent inițiativa este derulată în 32 de comunități din 20 de județe.

„Un copil care merge la școală astăzi va deveni un adolescent preocupat de viitorul său și se va transforma într-un adult independent, care poate obține un loc de muncă, va avea mai puține probleme de sănătate și nu va avea nevoie de asistență socială. (...)  Ne bucurăm că Romgaz susține acest demers", a declarat Sandie Blanchet, Reprezentantul UNICEF în România.

Romgaz va susține implementarea intervențiilor din cadrul campaniei "Hai la Școală!" în cinci comunități dezavantajate din: Cilibia, Județul Buzău, Cojasca, Fântânele, Județul Dâmbovița, Dragomirești, Județul Neamț, Filipeștii de Târg, Județul Prahova, și Vicovu de Sus (Plai), Județul Suceava.

„Eficacitatea cu care şcoala îşi îndeplineşte rolul este esenţială pentru afirmarea unei societăţi bazate pe cunoaştere şi învăţare. Calitatea vieţii unei comunităţi, a unei naţiuni, va scădea, dacă va lipsi învăţarea continuă şi dezvoltarea capacităţii personale de a se adapta şi de a promova valori etice. Romgaz vine în întâmpinarea nevoilor sistemului educaţional, considerând cooperarea între mediul de afaceri şi comunitate o condiţie prealabilă pentru evoluţie şi prosperitate", a spus Virgil Marius Metea, Director General Romgaz.

Despre Romgaz

Romgaz este cel mai mare producător și principal furnizor de gaze naturale din România. Compania este admisă la tranzacționare pe piața Bursei de Valori din București și a Bursei din Londra (LSE). Acționar principal este statul român cu o participație de 70%. Compania are o experiență vastă în domeniul explorării și producerii de gaze naturale, istoria sa începând acum mai bine de 100 de ani în 1909. Romgaz face cercetare geologică în scopul descoperirii de noi zăcăminte gazifere, produce gaz metan prin exploatarea zăcămintelor din portofoliul companiei, depozitează subteran gaze naturale, efectuează intervenții, reparații capitale și operații speciale la sonde și asigură servicii profesioniste de transport tehnologic. Începând cu anul 2013 ROMGAZ și-a extins domeniul de activitate prin asimilarea centralei termoelectrice de la Iernut, devenind astfel producător și furnizor de energie electrică.

Despre UNICEF

România UNICEF este prezent în România şi în alte 150 de ţări pentru a promova supravieţuirea şi dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici până la adolescenţă. În România, UNICEF susţine drepturile copiilor prin programe de sănătate şi nutriţie, educaţie de calitate, precum şi prin protecţia copiilor împotriva violenţei, neglijenţei şi HIV/SIDA. UNICEF este susţinut financiar integral prin contribuţiile voluntare ale persoanelor fizice, corporaţiilor, fundaţiilor şi a guvernelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel