Unde se află ”zona zero” a schimbării climatice, la nivel global

schimbare climatica
schimbare climatica

Miami, plajele sale de vis şi miile sale de proprietăţi amplasate la o aruncătură de băţ de mare sunt ameninţate de creşterea nivelului Oceanului Atlantic, au declarat marţi experţi şi parlamentari americani, citaţi de AFP.

Situaţia este alarmantă în special la Miami, marea metropolă din sudul Floridei, din cauza numărului colosal de magazine, hoteluri şi imobile de locuinţe situate pe malul mării.

În cursul unei audieri a Senatului american, organizată în mod excepţional la Miami, senatorul Bill Nelson a calificat sudul Floridei drept 'Zona Zero' a schimbării climatice.

Potrivit lui, trei sferturi dintre cei 20 de milioane de locuitori ai statului Florida trăiesc pe coastă. Iar marea se apropie ameninţător de casele lor.

Experţi ai ONG World Resources Institute afirmă că Florida a pierdut 30 cm din coastă din 1870 până în prezent, iar până în 2060 marea va mai înainta cu încă 23 până la 61 cm.

VEZI ȘI: Care este anul exact în care Terra ar putea dispărea

Îngrijorător este faptul că oraşul Miami se află la altitudinea de doar 1,22 m.

În plus, oraşul este construit 'pe un sol alcătuit din rocă sedimentară calcaroasă, poroasă şi îmbibată cu apă', a subliniat senatorul Nelson. 'Construirea unor diguri nu ar servi la nimic' pentru că subsolul este 'ca un şvaiţer'.

'Trebuie să găsim soluţii inovatoare' pentru a proteja bunurile imobiliare situate pe malul oceanului, care - la Miami - au o valoare totală de 14,7 miliarde de dolari, a mai explicat senatorul democrat.

Primarul oraşului Miami-Beach, Philip Levine, a relatat cum - în cursul inundaţiilor - locuitorii sunt nevoiţi să traverseze străzile prin apă până la genunchi pentru a se întoarce acasă.

Autorităţile intenţionează, deocamdată, să instaleze trei pompe înaintea mareelor mari din octombrie pentru a evacua apa mai bine de pe străzi, a precizat el, lăsând la latitudinea senatorilor să aprecieze dacă această măsură este suficientă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel