Una dintre legendele fotbalului dinamovist a murit

Fost fotbalist al echipei Dinamo şi component al primei reprezentative a României participante la Cupa Mondială din 1970, a încetat din viaţă, joi dimineaţa, la vârsta de 69 de ani.

Augustin Pax Deleanu a încetat din viață la Spitalul de Urgenţă Floreasca, informează site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal.

Deleanu a început fotbalul la grupele de juniori ale clubului Steaua Bucureşti, pentru ca ulterior să joace la Politehnica Iaşi, între 1963 şi 1969.

Cea mai importantă perioadă a carierei sale s-a consumat la Dinamo Bucureşti, grupare pentru care a jucat 178 de meciuri între anii 1969 şi 1976 şi a câştigat trei titluri naţionale alături de jucători precum Mircea Lucescu, Florea Dumitrache şi Cornel Dinu.

Fostul fundaş stânga a jucat în prima reprezentativă de 25 de ori, făcând parte din lotul României la Cupa Mondială din Mexic 1970.

După retragerea din activitate, Augustin Deleanu a ocupat diverse funcţii de conducere la Dinamo, ultima, în perioada 1990-1994, când a fost vicepreşedinte al clubului.

Înmormântarea fostului fotbalist va avea loc sâmbată, la cimitirul din Pipera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel