Un vicepreședinte se revoltă. Războiul femeilor în PNL, de Crăciun

Tensiunile izbucnesc în PNL după dezastrul electoral din acest an, când liberalii au pierdut orașe importante la locale și au avut un scor dezastru la parlamentare. În ziua de Ajun, un vicepreședinte al partidului lansează un atac dur la dresa actualei conduceri.

Andreea Paul Vass, care nu a obținut un nou mandat și a pornit o inițiativă nonguvernamentală pentru sprijinirea mediului de afaceri, a dat publicității un protest la adrresa modului în care liberalii și-au ales conducerea, în Parlament. Amintim că și președinta organizației de femei a partidului Lucia Varga, fost ministru, a fost sabotată de organizația locală din care făcea parte, fiind obligată să candideze în altă circumscripție.

Iată ce spune Andreea Paul Vass:

”PNL este partidul parlamentar în care NICIO femeie nu conduce o comisie parlamentară, din cele 9 comisii atribuite: 4 la Camera Deputaților și 5 la Senat, deși 16% dintre aleșii parlamentari liberali sunt de genul feminin (jumătate din ținta asumată public înainte de alegeri). PSD are, USR are, chiar și UDMR a ajuns să aibă doamne parlamentare care conduc comisiile de specialitate ca președinte. 
Organizația de Femei a PNL nu poate fi de acord cu o abordare atât de grav dezechilibrată. Doamnele liberale merită just prețuite pentru munca și competența lor reală. Suntem partidul care a inițiat proiectul de lege pentru egalitatea reală de șanse între femei și bărbați la accesul în funcții publice și este inadmisibilă această eroare. Vorbele trebuie obligatoriu dublate de fapte. Este de neînțeles o astfel de eroare când lider interimar și de grup parlamentar este tocmai o femeie și te-ai aștepta la prevalarea criteriului meritocrației pe care îl clamăm mereu. 
De ce nu se întâmplă asta? Din cauza fricii de competiție. Fuga de competiție internă a adus căderea PNL. Liderii slabi evită concurența prin anularea competiției, acordă stimulente pentru a redistribui puțina putere politică pe care o au, mai curând decât pentru a produce putere nouă de opoziție. Ei au favorizat căderea PNL, status quo-ul, și nu ceea ce e nou, competitiv în fața electorilor. 
Dar tot PNL poate induce schimbarea, soluții la dilemele politice, parlamentare, economice și sociale apărute prin alegeri interne urgente și prin asumarea reală a meritocrației, a egalității de șanse și a concurenței pentru ca PNL să redevină competitiv politic și electoral. Pasivitatea membrilor liberali care văd și înțeleg realitatea nu este o soluție. Reactivarea mișcării liberale trebuie să înceapă chiar acum, cu argumente și cu fapte.
 
Andreea Paul
Prim-vicepreședintele OFPNL”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel