Un sociolog important face PRAF programul USR

Sociologul Marian Preda desfiinţează programul USR. În opinia lui Preda, ideile pe care se fundamentează programul Uniunii Salvaţi România sunt populiste şi nu au la bază lucruri cu adevărat realizabile. 

"Nu aș fi comentat primul program al usr de salvare a României pentru că am câțiva prieteni simpatici care sunt deja ”salvatori” convinși; dar, cum totul - inclusiv toleranța mea la impostură sau populism - are limite, nu pot să nu-i întreb pe simpaticii susținători ai usr:

1) Cât de lipsit de profesionalism să fii (vedeți, sunt indulgent, nu zic incompetent!) încât să crezi că sărăcia poate fi ”complet eliminată”? Dragi usr-iști, nu există țară fără săraci (puteți căuta statistici pe Eurostat) pentru simplul motiv că sărăcia, fiind relativă, oricât ar crește nivelul de trai, se referă la cei de la baza piramidei veniturilor. Ipotetic vorbind, ar putea exista o singură societate în care nu există săraci: societatea în care toți au venituri perfect egale. Asta o fi dorind usr-ul de stânga care se declară mai nou de dreapta dar promite eliminarea sărăciei?

2) Dacă nu sunt incompetenți (și cred că nu sunt!) cât de populiști sunt liderii usr dacă vând iluzia eliminării sărăciei pentru a primi semnături, adepți și voturi?

Considerați că sunt întrebări retorice, nu vă obosiți să răspundeți! Vă doresc succes deplin în alegeri și în eliminarea sărăciei! "  se arată în expunerea sociologului Marian Preda. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel