Un senator PSD solicită posturi pentru toţi medicii rezidenți

Senatorul PSD Doina Federovici are în vedere depunerea unui proiect de act normativ care să prevadă posturi pentru toţi medicii care promovează examenul de rezidenţiat din România, convinsă fiind că astfel, măcar parțial, se poate pune capăt "exodului tinerilor medici în străinătate".

"Este o temă pe care am lansat-o deja în dezbaterea Ministerului Sănătăţii. Este vorba de asigurarea posturilor pentru toţi medicii care au promovat examenul de rezidenţiat, având în vedere faptul că nu toţi au avut şansa de a ocupa un post în sistemul sanitar de stat din România în urma repartiţiei, din cauza lipsei posturilor disponibile, aflându- se astfel în imposibilitatea de a profesa", a declarat Doina Federovici pentru Agerpres.

Parlamentarul PSD este convins că suplimentarea, printr-un act normativ, a numărului de posturi pentru medicii rezidenţi este o oportunitate de a menţine tinerii specialişti în sistemul sanitar românesc.

"Pe această cale vom da dovadă că ne dorim să păstrăm în România tinerii specialişti, punând în acest fel măcar parţial capăt exodului tinerilor medici în străinătate", a adăugat Federovici.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel