Un rus din patru crede că țara sa inspiră teamă în străinătate

Douăzeci și patru la sută dintre ruși estimează că Rusia provoacă teamă altor țări, o opinie răspândită în mod deosebit în rândul celor cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani (31%), indică un sondaj publicat joi de institutul Vțiom.

Potrivit sondajului, doar 11% dintre cei intervievați cred că străinii le admiră țara și 10% că aceștia manifestă simpatie față de ea. Doar 2% estimează că celelalte țări îndrăgesc Rusia.

În opinia a 31% dintre ruși, forța țării lor pe plan internațional este înainte de toate reprezentată de armată, iar 15% cred că de politica ei internațională și de autoritatea președintelui. În schimb, 13% dintre persoanele interogate cred că forța Rusiei constă în cultura și tradițiile sale.

Printre factorii care influențează imaginea Rusiei, 42% dintre cei chestionați au menționat organizarea de mari competiții și forumuri internaționale, iar 41% — activitățile politicienilor și ale diplomaților ruși.

Pentru 35% dintre persoanele intervievate este vorba de cultura rusă și de Biserica Ortodoxă, iar pentru 32% — difuzarea de către media a politicii naționale. Aproape 32% citează participarea armatei ruse la operațiunile internaționale de menținere a păcii.

Sondajul a fost realizat în perioada 31 mai-1 iunie, pe un eșantion de 1.600 de persoane din 160 de sate și orașe rusești.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel