Un român a fost împușcat mortal de un polițist în Paris

Un român aflat în Franța a fost împușcat mortal, marți seară, de un polițist. Tragedia a avut loc în localitatea Montgeron, departamentul francez Essone (sudul Parisului). Omul legii a tras asupra românului în timpul unui control al actelor de identitate, a informat o sursă apropiată de anchetă.

Marți seară în jurul orelor 19:00 (20:00, ora României), trei indivizi "aflați sub influența alcoolului și destul de enervați" au provocat un scandal pe străzile din Montgeron, transmite sursa citată, conform Agerpres.

Membri ai poliției municipale s-au deplasat la fața locului, dar, din cauza agresivității de care ar fi dat dovadă cei trei, au chemat o echipă a poliției naționale.

Confruntați cu violența de care ar fi dat dovadă cei trei, unul dintre polițiști a făcut inițial uz de flash-ball (armă neletală cu gloanțe din cauciuc). În aceste condiții, doi dintre cei trei indivizi au răspuns somațiilor și "au acceptat să fie percheziționați, însă al treilea a refuzat".

Potrivit primelor informații, el i-ar fi amenințat pe reprezentanții forțelor de ordine și, "cu o sticlă spartă în mână", s-a îndreptat spre unul dintre polițiști, a adăugat sursa citată.

În circumstanțe care urmează a fi stabilite de anchetă, polițistul a făcut uz de arma de foc din dotare și a tras asupra acestui individ, un român în vârstă de 42 de ani, rezident în Franța, care, în ciuda intervenției echipei de prim-ajutor, a decedat pe loc.

Ceilalți doi bărbați au fost reținuți și plasați în arest temporar. Inspecția generală a poliției naționale (IGPN, "poliția poliției") a fost sesizată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel