Un preot a decis demolarea bisericii în care slujea. Care e motivul

O biserică veche de 170 de ani din localitatea Cişmea din judeţul Botoşani va fi demolată, decizia aparținând preotului care slujește în lăcașul de cult.  

Preotul Bisericii 'Izvorul Tămăduirii', Ioan Cazaciuc, a decis demolarea construcţiei după ce în zidurile acesteia au apărut fisuri foarte mari, care ar fi putut pune în pericol securitatea credincioşilor.

'Când am venit aici acum un an de zile, pur şi simplu cădeau bucăţi de tencuială. În cursul săptămânii a căzut o bucată de tencuială de peste un kilogram şi dacă, Doamne fereşte!, eram în timpul slujbei, putea să omoare pe cineva. Sunt persoane care nu au fost de acord cu această decizie, dar ele nu ştiu că această soluţie este mai ieftină', a afirmat preotul Cazaciuc, citează Agerpres.

În urma unei expertize tehnice, preotul avea fie posibilitatea consolidării lăcaşului de cult, fie demolarea şi reconstrucţia acestuia. Pentru că prima variantă era foarte scumpă, Ioan Cazaciuc a decis să dărâme actuala biserică.

El încearcă să recupereze cărămida din zidurile imobilului, pentru a o refolosi la viitoarea biserică. Până la reconstrucţia bisericii, preotul va susţine slujbele într-un spaţiu improvizat. El speră ca noua biserică să fie ridicată în cel mult trei ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel