Un președinte de stat amenință că își retrage țara din ONU

Rodrigo Duterte a câștigat detașat alegerile prezidențiale din luna mai, în campania electorală el promițând că în șase luni va elimina criminalitatea și traficul cu stupefiante, două fenomene extinse în Filipine.

Odată ce a ajuns președinte el a dat polițiștilor dreptul să folosească armamentul pentru a ucide suspecți, astfel că aproximativ o mie de traficanți de droguri și alți infractori au fost uciși în ultimele luni de forțele de ordine și de civili.

Prin urmare, raportorul ONU pentru drepturile omului, Agnes Callamard, l-a acuzat joi pe președintele Rodrigo Duterte că 'incită la violență și crimă'.

În replică, după ce a formulat o afirmație injurioasă la adresa organizației mondiale, președintele filipinez a amenințat duminică la o conferință de presă că ar putea decide părăsirea acestei organizații 'inutile'. Mai mult decât atât, el a vorbit despre posibilitatea de a crea o structură concurentă, la care să invite numeroase state, inclusiv China și țări africane.

[citeste si]

În luna iunie, secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, l-a criticat pe Duterte pentru o altă promisiune din campania electorală, cea privind uciderea a 100.000 de criminali.

Și atunci liderul de la Manila a răspuns cu o înjurătură la adresa ONU, el estimând totodată că această organizație ar trebui 'să tacă', întrucât ea nu este capabilă să rezolve probleme precum conflictele din Orientul Mijlociu sau foametea din Africa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel