Un nou traseu montan. Vezi ce puncte leaga

Munţii Căpăţânii urmează să fie legaţi de staţiunea Călimăneşti printr-un nou traseu montan, lung de 14 kilometri, care coboară de la cota 1.700 şi care va avea marcaj galben, după cum a declarat pentru Agerpres şeful Serviciului Judeţean de Salvamont Vâlcea, Mircea Lera.

"Deja se lucrează la el. Este un traseu spectaculos de dificultate medie, care va avea de toate - traseu de creastă, văi înguste, izvoare, balustrăzi de lemn de protecţie, scări naturale din stânci. Acest traseu coboară chiar din culmea principală a Munţilor Căpăţânii, de la 1.700 de metri, şi se încheie în dreptul Ştrandului Termal din Căciulata. Este un traseu de maximum 5 ore şi care a fost solicitat de iubitorii de munte. Marcajul acestuia va fi galben. Astfel, staţiunea Călimăneşti va fi legată de Munţii Căpăţânii", a precizat Mircea Lera.

[citeste si]

Edilul din Călimăneşti, Florinel Constantinescu, a declarat că executivul staţiunii sprijină această acţiune a salvamontiştilor considerând că noul traseu va lărgi oferta pentru turişti.

"Călimăneştiul este cunoscut pentru iubitorii muntelui ca bază de plecare pentru vârful Cozia din Munţii Făgăraş. Nu aveam până în prezent nicio legătură cu Masivul Parâng. Prin acest traseu, la care lucrează Salvamontul, Călimăneştiul devine punct de tranzit pentru montaniarzii care vor să treacă din Parâng spre Făgăraş", a spus edilul din Călimăneşti.

În judeţul Vâlcea se află mai mulţi munţi din grupa Parângului şi a Făgăraşului, delimitaţi de Valea Oltului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel