Urmărește emisiunea live


Un nou aeroport internațional în România

Consiliul Județean Brașov a investit până în acest moment în viitorul aeroport internațional de la Ghimbav, 24 de milioane de euro. Aeroportul ar urma să deservească zona municipiului Brașov, iar pentru finalizarea investiției ar mai fi nevoie de 54 de milioane de euro. 

Consiliul Judeţean a investit până acum la acest obiectiv suma de 24 de milioane de euro pentru realizarea studiului de fezabilitate, realizarea studiilor de trafic de persoane şi trafic de marfă, expropierea terenului pentru construirea pistei de decolare- aterizare, sistematizarea pe verticală a terenului pentru construirea întregului obiectiv, împrejmuirea terenului, construirea pistei în lungime de 2.850 de metri şi lată de 45 de metri, plus acostamentele. Conform studiilor de fezabilitate, ar mai fi necesară suma de 54 de milioane de euro, a precizat Adrian Veștea, preşedintele CJ Brașov.

Cum vor continua lucrările

Sursa citată a afirmat că mai sunt necesare următoarele lucrări: construirea suprafeţelor de mişcare aeroportuară, a căilor de rulare, terminalului, turnului de control, lucrări hidrotehnice la râul Bârsa şi la pârâul Besălcin, clădire energetică, remiză de pompieri, staţie epurare monobloc, parcare auto cu 250 de locuri, drum de incintă şi drumuri exterioare, notează Agerpres.

Deocamdată, Consiliul Judeţean are accesat un credit de cinci milioane de euro şi mai are în vedere alocarea pentru acest obiectiv a unui buget pentru anul viitor de 10 milioane de euro, plus un excedent bugetar care există din bugetul acestui an, fără să precizeze despre ce sumă este vorba. La aceste sume se adaugă disponibilitatea şi interesul manifestat pentru susţinerea realizării obiectivului de către Primăria Braşov şi Primăria Sfântu Gheorghe, a spus Veştea.

Pentru anul viitor Consiliul Judeţean îşi propune să realizeze turnul de control, căile de rulare şi lucrări pentru îndiguirea râului Bârsa. În paralel cu procedura de achiziţie se vor obţine şi autorizaţiile şi aprobările pentru începerea lucrărilor la obiectivele la care se va lucra anul viitor. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel