Un manuscris antic poate schimba tot ce știam despre Iisus

manuscris
manuscris

Viaţa şi modul în care a murit Iisus Hristos s-ar putea schimba  față de tot ce ştiam până acum, potrivit unui manuscris descoperit în Egiptul Antic. Documentul datează din anul 1.200 şi a fost scris în limba coptă, limbă folosită de primii creştini din Egipt, scrie Live Science.

Potrivit Live Science, manuscrisul descoperit conţine paragrafe despre viaţa şi crucificarea lui Iisus Hristos, însă varianta prezentată în acest document este aproape total diferită faţă de varianta creştină.

 Potrivit manuscrisului, fiul lui Dumnezeu avea puterea de a-şi schimba înfăţişarea. Mai mult, arestarea lui Iisus ar fi avut loc într-o zi de joi, ci într-o zi de marţi.

De ce a folosit Iuda sărutul pentru identificarea lui Iisus

Potrivit Bibliei, Iuda îl  trădează pe Iisus în schimbul banilor prin utilizarea unui sărut pentru a-l identifica, ceea ce duce la arestarea Mântuitorului. Această poveste apocrifă explică faptul că motivul Iuda a folosit un sărut, în mod special, pentru că Iisus a avut capacitatea de a-și schimba forma.

 "Atunci Iudeii au zis lui Iuda: Cum îl vom aresta pe El, pentru că nu are o singură formă. Uneori el este rumen, uneori, El este de culoare albă, uneori, El este de culoare roșie, uneori, El este grâu colorate. , uneori, El este palid ca asceți, uneori, El este un tânăr, uneori, un om bătrân ... " Acest lucru îl duce pe Iuda pentru a sugera folosirea  unui sărut ca un mijloc de a-L identifica. Prin sărutul lui  Iuda, acesta le  spune oamenilor exact cine este Iisus. [Misterele religioase: 8 relicve pretinsa lui Isus]

  Documentul mai descrie un alt episod important din viaţa lui Iisus care diferă de modul în care este prezentat de tradiţia creştină, şi anume relaţia pe care fiul lui Dumnezeu o avea cu Pilat din Pont, guvernatorul roman care l-a condamnat la moarte. În manuscrisul descoperit în Egipt se menţionează că guvernatorul roman l-ar fi invitat pe Iisus la masă, iar la final Pilat i-a spus că este dispus să îşi sacrifice fiul ca să îl scape pe el.

 La auzul acestei propuneri, Iisus ar fi răspuns: „O, Pilat, eşti demn de o mare slavă, pentru că te-ai oferit să mă ajuţi”. Apoi, acesta i-a arătat guvernatorului roman că dacă vrea să scape de judecată poate face acest lucru schimbându-şi forma sau dispărând pur şi simplu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel