Un ''glob violet'', descoperit pe fundul Pacificului, nedumereşte oamenii de știință - VIDEO

O echipă de biologi marini a descoperit în largul coastei Californiei de Sud, pe fundul oceanului, o nouă formă de viaţă.

Specialiştii de la Ocean Exploration Trust, aflaţi pe vasul E/V Nautilus, nu îşi pot da seama ce este acest animal, însă până să se lămurească l-au denumit cât se poate de sugestiv ,,Blobus Purpilis", datorită culorii violet pe care creatura prezentată în clipul de mai jos o are. 

Animalul a fost observat cu ajutorul unui vehicul subacvatic utilizat în mod normal pentru studierea coralilor. În încercarea de a descrie ,,globul violet", specialiştii au presupus că el este fie o creatură marină nevertebrată cunoscută sub numele de ,,tunicier", fie sacul embrionar al unei alte creaturi marine. 

[citeste si]

,,M-am încurcat. N-am nicio idee. Nici măcar nu pot presupune ce este", a spus unul dintre cercetătorii care au participat la descoperire. 

În timp ce încercau să extragă ,,globul", specialiştii au avut parte de un moment amuzant. Un crab aflat în apropiere a încercat să apere creatura şi să o păstreze pentru el. În cele din urmă, cercetătorii au reuşit să extragă misterioasa creatură, în încercarea de a o analiza. 

Oamenii de ştiinţă spun că este posibil să dureze chiar şi câţiva ani până să poată afirma cu siguranţă că animalul descoperit aparţine unei noi specii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel