Un fost consul băsist îl acuză pe consulul în Africa de Sud, Andrei Zaharescu, de șpagă

Fostul consul la Marsilia, Ioan T. Morar, îl acuză pe Andrei Zaharescu, noul consul al României la Cape Town, că ar fi luat șpagă. Acesta spune că Zaharescu a fost dat afară de la Pro Tv pentru că ar fi cerut bani în schimbul realizării unui reportaj, lucru care ar fi ajuns la urechile lui Adrian Sârbu. El continuă acuzele la adresa fostului consilier al premierului: susține că Sârbu îl are la mână pe noul consul cu propria declaraţie a acestuia despre faptele sale, ascunsă într-un sertar al fostului boss de la Pro Tv.

Pe blogul personal, Ioan T. Morar, povestește un episod din perioada în care a fost coleg cu Andrei Zaharescu la Pro Tv și despre care presa a mai scris la vremea respectivă. El lansează acuze extrem de grave, nedemne de un fost consul al României, chiar dacă în cazul de față vorbim despre un diplomat numit în contul atitudinii politice favorabile Cotroceniului, dovedită de-a lungul timpului.

Iată ce scrie Ioan T. Morar pe

Ioan T. Morar a absolvit Filologia și a activat o perioadă ca profesor de limba română, potrivit Wikipedia. A scris în mai multe reviste și este membru fondator al "Academiei Cațavencu". Scrie pentru Cotidianul, a făcut parte din "Divertis", iar în prezent are o emisiune la TVR 1. Cu toate că experiența sa diplomatică tinde spre zero, în 2010 a fost numit în postul de consul general român la Marseilles, Franța, cel mai probabil pentru atitudinea băsistă de care a dat dovadă în articolele sale și pentru faptul că este o persoană umblată în lume.

Iată ce scria Hot News, în 2011, despre numirea lui Morar din 2010: 

"Guvernul Boc a mai făcut recent unele numiri de consuli criticate în mass-media. În septembrie 2010, Ministrul de Externe, Teodor Baconschi l-a numit pe jurnalistul Ioan T. Morar la funcția de consul general al României la Marsilia, în locul lui Cornel Alecse. În februarie 2007, Ioan T. Morar publica în Cotidianul un articol în care contesta vehement nominalizarea jurnalistului Gabriel Stănescu pentru postul de consul pe probleme culturale, tot la Marsilia. Întrebat despre trimiterea sa la Marsilia, Morar spunea în septembrie 2010 că argumente în favoarea nominalizării sunt opera literară, activitatea jurnalistică, seriozitatea și valorile de dreapta pe care le împărtășeste împreună cu cei care l-au nominalizat. "Un lucru e bun în numirea asta. Nu ne va face țara de râs, pentru că va trece total neobservat și nu va obosi autoritățile marsiliene cu inițiativele sale de promovare culturală", scria în 2007 Ioan T. Morar, în articolul "Jurnaliștii lui Tăriceanu", despre tentativa guvernului liberal de a-l transforma pe Gabriel Stănescu în diplomat". Încă o dovadă a incompetenței în diplomație

Lăsând la o parte calitățile jurnalistice, de necontestat, prin acest articol de pe blog, Ioan T. Morar dovedește încă o dată că numirea sa în funcția de consul a fost una ce nu a ținut seamă de competențele necesare acestui post. Un diplomat adevărat nu ar recurge la astfel de manevre mârșave, mai ales la adresa unui alt diplomat.

Andrei Zaharescu nu a putut fi contactat pentru a-și exprima punctul de vedere cu privire la aceste acuze. Rămâne de văzut dacă noul consul al României în Africa de Sud îl va da în judecată pe Ioan T. Morar, lucru obligatoriu dacă vrea ca imaginea sa să nu aibă de suferit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel