Un câine din Dolj își așteaptă de cinci ani stăpânul mort

Un câine dintr-o comună din Dolj își așteaptă de cinci ani stăpânul în fața gospodăriei în care a crescut. 

Stăpânul câinelui a murit în urmă cu cinci ani, iar el este de neclintit din fața gospodăriei pe care o păzește necondiționat. Chiar dacă mulți oameni au încercat să-l ia, lățosul nu s-a lăsat adoptat și a rămas credincios stăpânului care a murit. 

Câinele este în comuna Malu Mare din Dolj. Fiind un câine mare, frumos și alb, este observat de toți cei care trec prin comună. Latră rar, doar provocat și stă în același loc de cinci ani, indiferent de anotimp. Stăpânul său era un om retras și nimeni nu știe numele câinelui. Lățosul primește de mâncare de la săteni și de la străinii care mai trec prin sat. 

"Am observat și am vorbit cu prietenii noștri comuni și chiar cu niște veterinari să vedem ce putem face. El nu este agresiv dar nu te lasă să intri în curte, își păzește proprietatea. Își așteaptă stăpânul... Probabil că da, e mereu trist, aşa e în permanenţă", afirmă Alexandru Dicu, primar Malu Mare, potrivit Digi24

Specialiştii spun că devotamentul câinilor pentru stăpâni nu are limită.

"Localnicii de acolo ar trebui să-i creeze condiții, să aibă o cușcă, să fie hrănit în fiecare zi, să i se aducă apă, pentru că, să îndepărtezi un câine, să-l dai la o parte din locul în care își așteaptă stăpânul cred că este cel mai grav lucru pe care omul l-ar putea face împotriva acelui câine", spune Doru Safta, medic veterinar, scrie sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel