Un antreprenor scrie despre Alin Anastasescu, "demonul din Colectiv": Va plăti...

Un antreprenor care îl cunoaște pe Alin Anastasescu, unul dintre cei trei acționari ai clubului bucureștean Colectiv, publică pe blogul personal un text în apărarea acestuia. În plus, antreprenorul se declară convins că el va răspunde legal pentru tragedia în care au pierit 31 de tineri și au fost răniți peste 150 de persoane și se întreabă dacă "avem căderea morală să îl ucidem social pe Alin".

Alin Anastasescu este unul din cei trei acționari ai clubului Colectiv, cu 47% din acțiuni, ceilalți doi fiind Costin Mincu, cu 30%, şi Cătălin Gancea, cu 23%. Cei trei au fost duși cu mandat la audieri luni, la Parchet, și sunt acuzați de ucidere din culpă. Pus la zid de întreaga opinie publică după tragedia din club Colectiv, Alin Anastasescu este apărat de antreprenorul Bogdan Coman, scrie click.ro.

"Îl cunosc pe Alin Anastasescu, demonul din Colectiv, de mulți ani. «Căcatul ala de hipster ar fi trebuit să facă, să pună, să se asigure» spunem cu toții, indignați și revoltați. Da, absolut corect. Zic și eu, poate doar pe alt ton. Însă eu mă mai întreb ceva, după ce zic ce zic: noi, consumatorii, eu-tu-el, am fi plătit 40-50 de lei intrarea la o trupă românească în loc de 15 lei? O trupă la care ținem și ale cărei piese le luam «dă pă net»? Că nu-i nimic greșit în asta, nu-i așa??...

Credeți că astfel de cluburi de nișă se umplu de bani? Alin nu avea gip și nici nu se suia cu el în capul nimănui, Alin nici măcar nu arăta a "patron", Alin nu avea banii pe care vă închipuiți voi că îi avea. Da, a greșit fundamental, nu a pus burete ignifug, a intrat în morișca spăgii, a făcut lucrurile cum se fac pe la noi... Însă întreb, avea oare altă șansă, avea cum să facă altfel? Da, putea să nu facă... Dar dacă făcea ca la carte, fără spăgi și fără modul cum a fost învățat să facă, nu trebuia oare să vândă biletul cu 40 de lei și berea cu 12 lei?... Și dacă nu dădea spăgile alea blestemate, câte controale peste controale și peste amenzi pentru 2 lei în plus în casa de marcat ar fi avut? Cât ar fi rezistat?

Alin va plăti cu vârf și îndesat. Va răspunde legal fără doar și poate. Și e corect, e bine și normal să fie așa. Mă întreb însă, e corect să fie social damnat? Am auzit că unii ar vrea să îi dea foc. Poate nu se va ajunge acolo, dar avem noi dreptul, molusca asta de societate care suntem, să îl judecăm dpdv social și să îl exilăm din rândurile noastre? Spuneți-mi, avem căderea morală să îl ucidem social pe Alin?

Eu cred ca nu. Nu știu dacă Alin e fundamental vorbind un om bun sau rău, nu am dreptul să judec asta. Știu însă că Alin Anastasescu este puțin peste media societății românești, e un om cu suflet și care în general, în măsura în care putea, făcea lucrurile să meargă bine. Atât de bine cât se putea, atât de bine cât cutuma sociala și realitatea înconjurătoare îl îndemnau și îl motivau să facă", a scris Bogdan Coman pe blogul său.

Alin Anastasescu, unul dintre patronii Clubului Colectiv, a fost reţinut, luni seară, de procurorii Parchetului instanţei supreme, fiind acuzat de ucidere şi vătămare corporală din culpă, în dosarul privind incendiul în care 30 de oameni au murit şi alţi aproximativ 200 au fost răniţi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel