Detaliul care a dat peste cap ancheta în cazul avionului dispărut

Operațiunile de căutare a avionului Boeing 777 au fost extinse în Marea Andaman. Aceasta se află la sute de kilometri nord-vest de perimetrul de căutare iniţial. Vietnamul a suspendat căutările aeriene și a anunțat că le continuă pe cele maritime.

"Am decis să suspendăm temporar unele activităţi de căutare, în aşteptarea unor informaţii de la Malaysia", a precizat vicepremierul pentru Transporturi, Pham Quy Tieu. A adăugat că vor continua căutările maritime într-un ritm mai redus, scrie Mediafax.

De Ce au fost extinse căutările

Şeful Forţelor Aeriene malaysiene a afirmat că autorităţile nu exclud posibilitatea că avionul de tip Boeing 777 a deviat înainte de a dispărea. Însă, surse militare din Malaezia spun că avionul a virat spre vest şi a zburat cel puţin 500 de kilometri. Pentru ca avionul să dispară de pe radarele civile, dar să rămână vizibil pe cele militare, piloţii ar fi trebuit să oprească emiţătorul de la bord.

Forţele Aeriene "nu au exclus posibilitatea unei abateri de la traiectorie în zbor, în sens opus, înainte ca avionul să scape de radar. Acest fapt explică de ce operaţiunile de căutare şi salvare au fost extinse" în apele de coastă din vestul Peninsulei Malacca, a declarat generalul Rodzali Daud, citat într-un comunicat, a justificat el.

Avionul, în strâmtoarea Malacca?

Rodzali Daud a dezmințit că radarele militare au detectat avionul în apropierea Insulei Pulau Perak, în partea de nord a Strâmtorii Malacca, la sute de kilometri de traiectoria declarată. Dacă acest lucru este adevărat, zborul MH370 ar fi deviat enorm de la traiectoria prevăzută deasupra Mării Chinei de Sud.

Avionul a dispărut, vineri noapte. Avea 239 de persoane la bord.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel