Ultima imagine cu Radu Beligan - VIDEO

Ultimul spectacol în care l-am văzut pe Radu Beligan a fost "Lecția de violoncel", la Teatrul Metropolis.

A apărut pe scenă într-un scaun cu rotile. Era purtat pe brațe dintr-un cadru în altul. A fost cumplit de dureros să vezi un actor de calibrul său purtat pe brațe doar de dragul publicului. Spectatorii aveau lacrimi în ochi și mi-e greu să cred că neapărat din cauza piesei, ci pentru că vedeau cum actorul lor iubit își dădea sufletul pe scenă. O făcea din prea multă dragoste pentru teatru. Pentru unii oameni nu sunt momente la care să-și dorească să fie martori.

Sunt mulți iubitori de teatru care veneau să-l vadă pe Radu Beligan, indiferent de piesa în care juca. Asta era mai puțin important. Greu găseau un bilet la piesele lui. Trebuia să le cumpere cu luni bune înainte. Toată lumea voia să îl vadă pe Radu Beligan acolo pe scenă cum se luptă ca totul să fie la înălțimea așteptărilor. Energia transmisă de public îl făcea să mai rămână un pic pe scenă.

"Lecția de violoncel' ajunsese la cea de-a 97-a reprezentanție. Următoarea avea să fie pe 14 decembrie 2016, chiar de ziua maestrului.

Nu îl vom mai vedea pe Radu Beligan pe scenă, dar ne-a rămas un mic Beligan pe care trebuie să-l aplaudăm din ce în ce mai des la teatru. Maestrul spunea că îi predă ștafeta lui Marius Manole, un actor cum rar întâlnești.

"Ne separă 60 de ani, dar a pornit la fel ca mine...în dulcele târg al Ieșilor, unde mi-am făcut studenția și am pășit pentru prima oară într-un teatru. Aceleași începuturi, acelelași zbateri. Silueta fragilă a tânărului de azi îmi aduce în minte alura famelică a tânărului de ieri. Puterea lui demuncă, subiect al admirației, dar și al oprobiului public...Trei-patru spectacole pe zi?! Când se mai potolește și ăsta?"...îmi aduce aminte de cea mai frumoasă perioadă din propria tinerețe. De talent, ce să mai vorbim? Îl întrece pe al meu. Una peste alta cred că cred că tânărul Marius Manole reprezintă pentru Teatrul românesc și pentru generația lui unul dintre acei actori extraordinari care se naște o dată la 100 de ani", spunea maestrul Beligan, în aplauzele sălii de la Teatrul Metropolis, despre Radu Beligan.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel