UEFA sancționează Rusia pentru situația din Ucraina. Reacție de la Moscova

UEFA a anunțat o măsură extremă împotriva Rusiei, din cauza situației din Ucraina, iar Federația de la Moscova a reacționat.

UEFA nu recunoaşte meciurile echipelor din Crimeea organizate de federaţia rusă (RFS), a anunţat, vineri, printr-un comunicat, Comitetul de Urgenţă al forului de la Nyon.

"Având în vedere implicaţiile politice complexe şi până la găsirea unui acord în ceea ce priveşte situaţia din Crimeea, Comitetul de Urgenţă al UEFA a decis, vineri, să nu recunoască niciun meci disputat de echipe din Crimeea în cadrul competiţiilor organizate de federaţia rusă (RFS) până la noi ordine", se arată în comunicatul UEFA, conform prosport.ro.

Cele două echipe din Crimeea care evoluau în prima ligă ucraineană, Tavria Simferopol şi Sevastopol, au fost desfiinţate la scurt timp după anexarea peninsulei de către Rusia, în martie. Trei cluburi nou înfiinţate au fost integrate în a treia ligă rusă. Federaţia ucraineană (FFU) a decis să sesizeze forurile fotbalistice internaţionale.

Federația Rusă reacționează

Federația Rusă de Fotbal nu s-a declarat foarte îngrijorată de scrisoarea primită de la UEFA, mai ales că în ea nu sunt specificate sancţiuni. Vyacheslav Koloskov, preşedintele de onoare al RFS, a transmis că cele trei cluburi din Crimeea vor juca în continuare în liga a treia:

"Trebuie să luăm notă de această scrisoare, dar să menţinem aceste cluburi în competiţii. Este foarte simplu. În scrisoarea UEFA nu se spune nimic despre sancţiuni. Spun doar că nu le recunosc rezultatele. Dar noi ce treabă avem cu asta? Este problema lor. Important este ca Federaţia din Rusia să recunoască rezultatele acestor echipe. Un alt lucru este că dacă unul dintre aceste cluburi din Crimeea vor câştiga Cupa Rusiei, nu vor avea dreptul să participe în Europa League. Dar cred că acest lucru este încă departe", a afirmat Vyacheslav Koloskov.

Citește și: Rusia pregătește o lovitură în plex pentru UE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel