Extrema-dreaptă, de neoprit: ”UE se va prăbuși ca URSS”

Marine Le Pen
Marine Le Pen

Liderul partidului de extremă-dreapta din Franța, Marine Le Pen, țintește spre organizarea unei facțiuni anti-europene în Parlamentul European, împreună cu parlamentarul olandez Geert Wilders, și avertizează că Uniunea Europeană va sfârși precum Uniunea Sovietică.

Le Pen este sigură că Uniunea Europeană ”se va prăbuși precum URSS” și promite crearea unui grup de eurodeputați ghidat de politici radicale. Liderul Frontului Național spune că statele membre UE nu mai sunt suverane, iar populația nu mai are control asupra propriei economii.

”Cred că UE este precum URSS acum: nu poate fi îmbunătățită”, a declarat Le Pen, potrivit presei britanice.

Partidul de extremă-dreapta condus de Marine Le Pen a obținut, în premieră, cel mai bun scor într-un sondaj de scrutin la nivel național, devansându-i pe socialiștii lui Francois Hollande, dar și UMP-ul, formațiunea de centru-dreapta.

Președintele FN a preluat partidul în 2011 de la tatăl său, Jean-Marie, fondatorul formațiunii. Nu-i place ca partidul său să fie numit de ”extremă-dreapta” și promite că-i va acționa în judecată pe cei care nu-i respectă dorința. În ultimii 2 ani, Le Pen a încercat să reorganizeze partidul. A îndepărtat din rândul membrilor partidului bigoții, neo-naziștii și anti-semiții. Acum speră să ajungă în Parlamentul European, dar nu pentru a ajuta la consolidarea Legislativului european, ci pentru a-i demonstra inutilitatea.

Chiar și cei mai fervenți susținători ai structurii numită UE recunosc că după alegerile europarlamentare din mai 2014, 30% din componența Legislativului de la Strasbourg va cuprinde euro-sceptici. Adică politicieni anti-imigrație și anti-integrare. O facțiune din Parlamentul European care va lupta împotriva valorilor pe care PE are misiunea să le promoveze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel