UE: Moldova va exporta fără taxe vamale de două ori mai multe fructe

Embargoul impus Republicii Moldova de către Rusia privind  exportul de fructe se pare că nu va avea efect. UE a găsit soluţia pentru a dubla contingentele de export în ceea ce priveşte produsele moldoveneşti pe piaţa europeană, începând cu 1 august. 

Anunţul a fost făcut de către comisarul european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloş, în cadrul unei convorbiri telefonice cu premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Guvernul de la Chişinău, oficialului european a menţionat că, în mod excepţional, pentru acest an, UE a decis să dubleze contingentele de export fără taxe vamale negociate în Acordul de Comeţ Liber, Aprofundat şi Cuprinzător (DCFTA) pentru mere (de la 40.000 de tone la 80.000), pentru prune (de la 10.000 de tone la 20.000), pentru struguri (de la 10.000 de tone la 20.000).

Chiar dacă decizia va fi formalizată de Comisia Europeană în luna septembrie, taxele vamale plătite de exportatorii moldoveni pe piaţa europeană după 1 august vor fi rambursate. 

Citește și: Rusia poate fi lovită. La ce s-a gândit Nick Clegg, vicepremierul britanic

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel