UE amână sancționarea Rusiei, ca urmare a opoziției mai multor țări

Mai multe țări ale Uniunii Europene, în frunte cu Finlanda, pledează pentru amânarea implementării unui nou set de sancțiuni împotriva Rusiei pe fondul crizei din Ucraina, transmite Wall Street Journal.

De altfel, președintele Consiliului European, Herman van Rompuy, a transmis într-un comunicat că sancțiunile au fost adoptate luni, dar că implementarea mai așteaptă câteva zile, deși acesta nu era planul inițial.

"Intrarea în vigoare prin publicarea în Jurnalul Oficial se va produce în câteva zile. Asta va lăsa timp pentru evaluarea armistițiului și a planului de pace. În funcție de situația din teren, UE este pregătită să reevalueze în parte sau ca întreg sancțiunile aprobate", spune van Rompuy.

Replica Rusiei la sancțiunile UE: Teroriștii vor fi bucuroși

Reporterul Financial Times la Bruxelles, Peter Spiegel, a scris marți pe Twitter că Finlanda a determinat amânarea implementării sancțiunilor.

"Obiecțiile Finlandei cu privire la sancțiunie UE nu sunt pe fond, ci mai degrabă clarifică faptul că ele pot fi suspendate dacă armistițiul rămâne", a scris Spiegel.

Uniunea Europeană a adoptat la 31 iulie ultimul pachet de sancțiuni economice împotriva Rusiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel