Udrea se autosuspendă de la șefia PMP. Tomac, noul președinte

Elena Udrea PMP.jpeg
Elena Udrea PMP.jpeg

Elena Udrea s-a autosuspendat de la președinția Partidului Mișcarea Populară după ce DNA a dispus începerea urmării penale pe numele său.

Conducerea partidului a fost preluată, cu titlu interimar, de Eugen Tomac. El își anunțase deja candidatura pentru șefia partidului la Congresul PMP din luna martie.

Elena Udrea a anunțase recent că își dorește să rămână membru al PMP, dar că nu va candida la nicio funcție de conducere.

DNA a anunțat, joi, că a dispus începerea urmăririi penale pe numele Elenei Udrea pentru spălare de bani și fals în declarații.

DNA susține că Elena Udrea nu a consemnat în declarația de avere din 2010 că fostul său soț a împrumutat, cu bani primiți ca șpagă în dosarul Microsoft, o companie proprie, de la care Elena Udrea încasa dividende.

Atac halucinant al lui Papahagi: Udrea știa...

Procurorii notează că în perioada 2009-2013, Udrea a cumpărat bunuri imobile a căror valoare depășeau veniturile sale, astfel că, prezumă DNA, șefa PMP "a utilizat veniturile din alte surse – împrumuturi, dividende, asumându-şi răspunderea pentru provenienţa acestora".

DNA mai spune că există acte care atestă că Udrea știa de unde proveneau banii utilizați pentru cumpărarea de bunuri comune. Procurorii mai spun că Udrea știa și de "intenţia inculpatului Cocoş Dorin de obţinere a unor chitanţe false privind restituirea pretinsului împrumut pe care l-ar fi luat de la unul din cei doi mituitori".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel