Udo Jurgens a murit. Marele cântăreț a câștigat Eurovisionul în 1966

Un cântăreț compozitor, vedetă a lumii germanice, a murit duminică după-amiază de o criză cardiacă la vârsta de 80 de ani, a anunțat echipa sa de colaboratori într-un comunicat, informează AFP.

Udo Jürgens a început să se simtă rău în timp ce se plimba în mediul rural în cantonul Thurgau din nord-estul Elveției. Acest austriac din naștere, care a obținut de asemenea cetățenia elvețiană în 2007, a fost imediat spitalizat la Münsterlingen dar nu a mai putut fi reanimat.

Directorul său de turneu Freddy Burger și orchestra lui Pepe Lienhard s-au declarat "șocați de moartea bruscă a unui prieten și unui mare artist după succesul triumfal al ultimului său concert" pe Hallenstadion din Zurich la 7 decembrie, precizează comunicatul.

Pe parcursul carierei sale, Udo Jürgens a compus peste o mie de melodii dintre care multe titluri de succes, a realizat cincizeci de albume și a vândut peste 100 de milioane de discuri.

Udo Jürgens și-a început cariera în anii 1950 și în 1966 a câștigat concursul Eurovision din Luxemburg cu cântecul "Merci cherie".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel