UDMR vrea Regiunea Partium, cu centrul la Oradea

Cseke_Attila
Cseke_Attila

Deputatul UDMR Attila Cseke susține că regiunea Partium, cu centrul la Oradea, ar trebui să apară pe noua hartă a României, și critică, totodată, activitatea Guvernului.

Dacă altundeva se poate, la noi de ce nu? Este întrebarea pe care o pune deputatul UDMR Attila Cseke care cere înființarea regiunii Partium, după ce premierul Victor Ponta a declarat că susţine înfiinţarea regiunii Bucovina, scrie Digi24.

Potrivit deputatului UDMR, dacă teritoriul regiunii istorice Bucovina există astăzi doar parţial în România, cuprinzând o parte din judeţul Suceava, respectiv cinci comune din Botoşani, iar suprafaţa totală a ei nu ar depăşi mărimea unui judeţ, în schimb, regiunea susţinută de el ar întruni trei sau patru judeţe: Bihor, Sălaj, Satu Mare, şi eventual Maramureş.

"Partium, care este o zonă, o entitate cu cultură, şi, dacă vreţi, şi istorie, cu criteriul geografic foarte clar, pentru că Piatra Craiului ne desparte de Cluj chiar dacă unii nu vor să observe, noi de ce nu putem?", a declarat deputatul UDMR Attila Cseke.

În proiectul actual de regionalizare al guvernului, Oradea ar făcea parte dintr-o regiune condusă din Cluj-Napoca.

La sfârşitul lunii ianuarie 2013, filialele bihorene ale tuturor celor cinci partide parlamentare au semnat o declaraţie comună, în care au ecceptat să acţioneze unitar pentru o regiune cu capitala la Oradea.
Attila Cseke a criticat şi măsurile luate în ultimul timp de Guvern, privind reorganizarea finanţelor, dar și reorganizare care se pregăteşte acum în domeniul sănătăţii.

"De 14 ori se scrie în acest program de guvernare de descentralizare. Eu n-am văzut decât măsuri de centralizare", a mai spus Cseke.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel