Urmărește emisiunea live


UDMR, indignată și dezamăgită de Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a luat joi o decizie care a deranjat profund UDMR Covasna. 

"Suntem profund indignați și suntem dezamăgiți de gândirea democratică a șefului statului Klaus Iohannis, care, prin această decizie a sa, a ofensat toți maghiarii din Transilvania și toți democraticii români", se arată într-un comunicat de presă al UDMR Covasna, potrivit Agerpres

Sursa citată mai menționează: "Convingerea noastră este că nu se pot contesta meritele lui Laszlo Tokes în schimbarea epocii și istoria nu se poate rescrie. Nu se poate nega faptul că Laszlo Tokes s-a aflat la originea izbucnirii Revoluției din 1989, la Timișoara, și că rolul istoric pe care l-a jucat în declanșarea schimbării regimului a fost unul determinant. Dacă n-ar fi existat Laszlo Tokes, nu ar fi existat Revoluția. Dacă n-ar fi existat Revoluția, nu ar exista democrație. Dacă nu există democrație, nu ar exista nici șef de stat ales pe cale democratică". 

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi că a decis să-i retragă lui Laszlo Tokes această distincție, la propunerea Consiliului de Onoare a Ordinului 'Steaua României'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel