UDMR-AUTONOMIE: LASZLO TOKES: Proiectul de autonomie al UDMR, un "act de diversiune" între Kelemen Hunor și Victor Ponta

Cei care doresc autonomia Ținutului Secuiesc mai au un drum lung, întrucât UDMR chiar a sabotat această cauză, iar proiectul de autonomie anunțat joi este doar un "act de diversiune" între Kelemen Hunor și Victor Ponta, în scop politic, susține europarlamentarul Tokes Laszlo.

"Așa cum în Scoția încă nu s-a copt situația pentru o reușită a dobândirii independenței și noi mai avem înaintea noastră un drum lung pentru dobândirea autonomiei. E adevărat că Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR), oficialii UDMR, clica Verestoy, Marko, Frunda, Borbely, chiar au sabotat cauza autonomiei și din cauza aceasta suntem rămași atât de mult în urmă. (...) Avem un drum lung până vom avea și consensul societății românești, pentru că sunt absolut sigur că autonomia, regionalismul, autodeterminarea regională ar fi pentru folosul întregii țări", a declarat, vineri, la Oradea, într-o conferință de presă, Laszlo Tokes, potrivit Agerpres.

Europarlamentarului nu înțelege de ce s-a iscat un scandal în jurul proiectul de autonomie anunțat de UDMR, întrucât el a fost elaborat în urmă cu un deceniu și acuză că acest proiect constituie doar un "act de diversiune", un pact între Kelemen Hunor și Victor Ponta, pentru a câștiga ambii simpatia secuilor și a maghiarilor.

"Noi nu suntem mulțumiți cu proiectul de lege privind autonomia personală, respectiv culturală, a UDMR, care a fost înaintat către Parlament cu aproape opt ani în urmă, care nu a fost acceptat și nici abordat în mod serios. Nu reprezintă un nivel adevărat al autoguvernării comunitare a comunității maghiare. Față de revendicările noastre, UDMR scade nivelul revendicărilor maghiare, fiind foarte confortabil pentru politicul românesc să negocieze cu un astfel de partid tip post-comunist maghiar", a arătat Tokes.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel