UDMR-AUTONOMIE. Geoană: Joc electoral periculos

geoană-dc-640x428
geoană-dc-640x428

Senatorul PSD Mircea Geoană susține că liderii UDMR fac un joc electoral periculos referitor la autonomia ”așa-zisului ținut secuiesc”.

"Discuția asupra unei autonomii a așa-zisului ținut secuiesc capătă accente periculoase. România a fost și este patria tuturor cetățenilor săi, indiferent de etnia lor. Prosperitatea și demnitatea tuturor cetățenilor României nu se poate realiza prin exacerbarea a ceea ce ne separă, ci a ceea ce ne unește", a spus Geoană printr-un comunicat, scrie Agerpres.

El a subliniat că statul român a făcut eforturi serioase pentru a acorda drepturi tuturor minorităților care conviețuiesc pașnic astăzi pe teritoriul României.

"Însă, Constituția României, chiar de la art. 1, menționează foarte clar: "România este stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil". Fac un apel către liderii UDMR să reziste tentației facile de a folosi un context internațional complicat pentru promovarea unor obiective nerezonabile, nerealiste și de neacceptat. Dintr-un partener important pe drumul democratizării și europenizării României, UDMR riscă să se izoleze pe scena politică internă și internațională. Dacă deschidem cutia Pandorei, efectele pot fi greu cuantificabile", a spus senatorul Mircea Geoană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel