UDMR acuză absența unui preot maghiar la comemorarea evenimentelor din 1989

Președintele UDMR Satu Mare, Pataki Csaba, este nemulțumit de absența unui preot reformat sau catolic la ceremonia de comemorare a victimelor Revoluției. 

"Dintre cele şapte victime provenite din judeţul Satu Mare, patru făceau parte din comunitatea din care provenim şi noi. Mi s-ar fi părut normal, în spiritul Revoluţiei de acum 25 de ani, ca măcar un preot care poate că avut aceeaşi religie sau limbă maternă ca şi cei patru martiri să aibă acces măcar două minute în rândul ceremoniilor organizate astăzi. Mai nou, din păcate, a devenit o tradiţie, eu mai ţin minte când era şi preot reformat şi un preot catolic", a declarat senatorul Pataki, luni, într-o conferinţă de presă.

El susţine că ar trebui respectat fiecare cetăţean, cu atât mai mult cu cât şi la jurământul preşedintelui Klaus Iohannis a participat arhiepiscopul romano-catolic de Bucureşti, Ioan Robu.

"De exemplu noi am participat ieri la depunerea de jurământ a domnului Klaus Werner Iohannis, unde, pe lângă Patriarhul României, a fost invitat şi arhiepiscopul Robu. Deci dacă la nivel naţional se respectă fiecare cetăţean al acestei ţări, minimum minimorum ar trebui să fie respectat şi în judeţul Satu Mare. Asta înseamnă că o parte din clasa politică din Satu Mare nu a înţeles absolut nimic din votul din 16 noiembrie", a mai spus președintele UDMR Satu Mare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel