UDMR, aceeași variantă ca PMP. Scenariu bombă pe scena politică

Kelemen Hunor, președintele UDMR, a făcut două afirmații ușor controversate. 

Pe de-o parte UDMR susține, la fel ca PMP, ca alegerile parlamentare să fie în 11 decembrie. Pe de altă parte Kelemen Hunor subliniază că nu trebuie exclus un guvern PNL-PSD. 

Guvernul a transmis partidelor să decidă dacă alegerile parlamentare vor fi în 4 sau în 11 decembrie. "Din cele două variante noi i-am spus încă din iunie sau iulie premierului Dacian Cioloş că 11 decembrie ar fi data mai potrivită pentru alegerile parlamentare şi cred că aşa şi va rămâne, fiindcă 4 decembrie, dintr-un motiv absolut simplu, după Ziua Naţională şi înainte de Sfântul Nicolae, când oamenii mai pleacă în concediu, nu cred că poate să intre în calcul în mod realist, fiindcă va fi o prezenţă foarte-foarte scăzută şi nu este dorinţa nimănui să nu vină oamenii la vot", a precizat Kelemen Hunor, la RFI

Alegeri de Crăciun? 

Liderul UDMR este de părere că ne confruntăm cu o problemă serioasă și în 2020 vom ajunge să votăm în ziua de Crăciun: "Noi avem o problemă serioasă şi din acest punct de vedere, ar trebui să găsim o soluţie, fiindcă din patru în patru ani noi împingem alegerile, din motive constituţionale şi din motive legale, bineînţeles, nu din alte motive, mai aproape de Crăciun, mai aproape de Anul Nou. Când am intrat eu în politică, în anul 2000, alegerile erau în octombrie şi uite cum am ajuns în ajunul Crăciunului aproape şi nu s-a găsit o soluţie potrivită (...). Trebuie modificată Constituţia, de acolo trebuie să plecăm (...). Trebuie să găsim şi noi o rezolvare, fiindcă în 2020 vom avea alegeri pe 24 decembrie, dacă nu se găseşte o soluţie".

Cât despre alianțe, UDMR nu face înainte de alegeri, ci după. Însă, Kelemen Hunor nu exclude o alianță PSD-PNL. 

"Eu cred că în acest moment şi varianta unui Guvern de mare coaliţie PSD-PNL are şanse reale, indiferent ce spun unii şi ce spun alţii. Înainte de alegeri şi de campanie, nu o să spună nimeni că asta va fi soluţia, dar eu nu aş pune în paranteză pentru nici un minut această soluţie. Asta înseamnă în jur de 70%, peste 70% din mandate, unde nu mai ai nevoie de nimeni şi nici nu cred că în acest moment noi suntem în măsură să spunem că dacă aveţi 70%, totuşi, UDMR-ul doreşte să meargă. Cu cine să meargă?", a mai spus liderul UDMR. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel