Ucraina: Rusia, "stat agresor". Răspuns tăios din Moscova: Ignoranți, iraționali, iresponsabili

Rada Supremă a asoptat, marți, o declarație prin care Rusia este considerată "stat agresor". Moscova o califică drept "irațională" și "iresponsabilă". 

Într-un prim răspuns din Rusia, venit din partea unui reprezentant al Ministerului rus de Externe, Moscova critică gestul făcut de Parlamentul ucrainean.

"Este o declarație absolut iresponsabilă, o acțiune irațională care are scopul de a bloca calea spre găsirea unui compromis care este atât de necesar acum în Ucraina", a declarat ministrul adjunct rus de externe Grigori Karasin, potrivit agenției TASS.

O sursă diplomatică, citată de Interfax sub rezerva anonimatului, a afirmat că o țară poate fi declarată "stat agresor" doar de Consiliul de Securitate al ONU și că rezoluția de marți a Radei Supreme nu are nicio legătură cu dreptul internațional. "Decizia adoptată (de Rada Supremă) arată ignoranța și incompetența totală a deputaților ucraineni", a afirmat sursa agenției Interfax.

Parlamentul unicameral de la Kiev a adoptat marți un text prin care Rusia este declarată "stat agresor", iar autoproclamatele republici separatiste Donețk și Lugansk din estul Ucrainei sunt calificate drept "organizații teroriste". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel