Ucraina: Prorușii au proclamat instituirea "Republicii Odessa"

"Regiunea Odesa proclamă astăzi Republica populară Odessa; puterea aparţine exclusiv locuitorilor acestui teritoriu", au comunicat grupuri separatiste proruse. Această nouă acțiune vine după ce pe 7 aprilie activiştii proruşi au proclamat "Republica de la Doneţk", ocupând toate instituţiile regionale.

Grupuri separatiste proruse au proclamat, miercuri, instituirea "Republicii Odessa", în oraşul ucrainean situat pe litoralul Mării Negre, anunţă surse citate de Fox News.

"În Ucraina este război civil, iar locuitorii trebuie să blocheze toate intrările în oraşul Odessa începând de la ora locală 16.00 (16.00, ora României)", au explicat separatiştii.

"Dacă nu vreţi un război care să ducă ţara la ruină, cum s-a întâmplat în Siria şi Libia, conflicte soldate cu sute de mii de morţi, atunci trebuie să acţionaţi. Odessa este înconjurată deja de puncte de control ale inamicilor. Starea de război a fost deja decretată în ţară", au adăugat separatiştii proruşi.

Mesajul pare a fi un apel la luptă împotriva armatei ucrainene şi la unirea cu regiunea Crimeea, care este deja parte a Rusiei, după un referendum contestat de Uniunea Europeană şi de Statele Unite.

Citește și: Cum comentează Chirieac situația tensionată din Ucraina

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel