Ucraina numește 5 țări NATO care îi trimit arme: 4 neagă

Un consilier al președintelui ucrainean Petro Poroșenko a declarat că cinci țări NATO au promis la summitul NATO să ofere asistență militară Ucrainei. Patru state dintre cele nominalizate de oficialul ucrainean neagă.

Oficialii NATO au declarat recent că alianța nu poate livra arme Ucrainei, întrucât aceasta este non-membru, dar că aliații individuali pot face cum doresc.

"La summitul NATO s-a ajuns la înțelegeri privind aprovizionarea cu armament modern și consilieri militari din Statele Unite, Franța, Italia, Polonia și Norvegia", a scris pe Yuriy Lytsenko pe pagina sa de Facebook.

Consilierul nu a oferit mai multe detalii. Este posibil ca aceste comentarii ale lui Lytsenko să fie pentru consum politic intern, cu scopul de a sublinia angajamentul NATO și a partnenerilor vestici în fața Ucrainei.

Dmitri Medvedev: "Vom restricţiona alimentarea cu electricitate a Ucrainei"

Oficiali ai SUA, Poloniei, Norvegiei și Italiei au negat că s-au angajat să trimită arme Ucrainei. În Franța, un oficial al Palatului Elysee a refuzat să comenteze.

"Informația este incorectă. Italia, împreună cu alte state UE și NATO, pregătește un pachet militar non-letal cu lucruri precum veste antiglonț și căști de protecție", a declarat un oficial italian pentru Reuters.

Președintele Traian Băsescu a declarat imediat după summit-ul NATO că România nu va livra arme Ucrainei, dar că, în cazul în care ar face-o, ar fi secret.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel