TVA REDUS LEGUME, FRUCTE, CARNE: PONTA vrea REDUCEREA TVA pentru ALIMENTE DE BAZĂ

Premierul Victor Ponta a vorbit, miercuri, despre scăderea taxei pe valoare adăugată pentru produse alimentare de bază. El le-a cerut miniştrilor Finanţelor şi Agriculturii să pregătească reducerea TVA şi pentru alte produse agroalimentare, precum legume, fructe, carne, după scăderea operată la pâine. Victor Ponta le-a transmis miniștrilor că îi va susţine anul viitor pentru această măsură, chiar dacă nu va mai fi "în aceeaşi echipă" cu ei.

Victor Ponta a apreciat că reducerea cotei TVA la pâine, aplicată din luna septembrie a anului trecut, a reprezentat un real succes.

"Un mesaj pe care îl dau un pic detaşat, ca să zic aşa, pentru că în 2015 probabil că nu voi mai fi chiar în echipă cu doamna Petrescu (ministrul Finanţelor - n.r.) şi cu domnul Constantin (ministrul Agriculturii - n.r.), este că, pe baza acestui succes, trebuie să mergem mai departe. Trebuie şi România poate să continue să reducă TVA pentru alte categorii de produse agroalimentare, mă refer în principal la fructe şi legume, la carne. Și acolo putem să facem acelaşi lucru, dacă folosim metoda de succes şi anume, facem nişte calcule realiste, pentru că, aşa cum a arătat doamna Petrescu, în primele luni evident că am pierdut bani la bugetul de stat, după care însă, având răbdare şi aplicând bine, am recuperat acele pierderi. În al doilea rând, având curajul de a lua aceste măsuri - şi sper să aveţi curajul la anul să le luaţi - vă voi sprijini total, nu vă voi critica, vă promit. Și al treilea lucru - dialogul cu mediul privat, cel care până la urmă aplică ceea ce Guvernul decide", a declarat premierul, la sediul Ministerului Agriculturii, conform Mediafax.

Citește și: TVA la legume, fructe şi produse bio va scădea

Şeful Executivului a precizat că încearcă aplicarea reducerii TVA la alte produse în bugetul pe anul viitor, dar a subliniat faptul că el nu vrea să se angajeze în numele "noului Guvern".

"Dacă va fi un nou Guvern, eu nu vreau să mă angajez în numele noului Guvern, vreau doar să spun ceea ce cred că e bine de făcut în continuare, dar responsabilitatea va fi a noului Guvern", a adăugat Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel