TVA redus la alimente: Care sunt primele efecte - Studiu

Reducerea taxei pe valoare adăugată la alimente a echivalat cu o scădere a preţurilor cu 11% şi o creştere a vânzărilor cu 17%. Alimentele care s-au ieftinit cel mai mult în urma scăderii TVA sunt cafeaua, carnea şi lactatele, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare Nielsen.

"Preţurile au scăzut în medie cu 11% în categoriile monitorizate de noi, retailerii împreună cu producătorii menţinându-şi promisiunea făcută consumatorillor. Rezultatele nu au întârziat să apară, cele mai dinamice categorii de produse fiind cele care au redus preţul cel mai mult. Pentru cafea, de exemplu, o reducere de preţ în medie cu 15% a produselor a dus la o creştere a volumelor cu aproximativ 25% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut (1-14 iunie). Alte categorii foarte dinamice au fost carnea, brânza, băuturile non-alcoolice şi snacksurile", arată compania de cercetare Nielsen, într-un comunicat.

Numărul de produse vândute în perioada 1-14 iunie este cu 12% mai mare faţă de același interval din luna mai şi cu 17% comparativ cu iunie 2014.

Studiul Nielsen reprezintă prima analiză efectuată în legătură cu efectele deciziei de reducere a TVA, potrivit antena3.ro.

Taxa pe valoarea adăugată a scăzut la 1 iunie, de la 24% la 9%, pentru alimente, băuturi nealcoolice, animale-păsări vii, seminţe-plante şi ingrediente pentru prepararea alimentelor, pe tot lanţul economic, de la producţie până la vânzarea către consumatorul final.

Vezi și: Cătălin Predoiu a anunțat ce se va întâmpla cu TVA dacă PNL preia guvernarea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel