TURNEUL CAMPIOANELOR 2014: Calcule negre pentru Halep: cum poate rata calificarea

Simona Halep a reușit miercuri o performanță fără precedent, învingând-o pe americanca Serena Williams, numărul 1 WTA. Jucătoarea din Constanța deține prima poziție în grupă, cu șanse extreme de reduse să piardă calificarea.

Matematic, calificarea nu este o garanție pentru că Ana Ivanovici a învins-o cu 2-0 la seturi pe Eugenie Bouchard. Dacă îi ia un singur set sârboaicei în ultimul meci, Halep se califică în semnifinale de pe primul loc în grupă.

Jurnaliștii GSP au creionat un scenariu în care Halep poate rata calificare, deși există șanse infime ca acesta să se materializeze: dacă Ivanovici o învinge pe Simona în două seturi şi Serena Williams cîştigă tot în două seturi, atunci cele 3 jucătoare vor avea cîte două victorii şi acelaşi setaveraj, 4-2.

Prima declarație a româncei după victoria cu liderul mondial, de la Singapore

În aceste condiţii, calificarea se va decide la gameurile cîştigate în turneu, iar Simona Halep are marele avantaj că a obţinut două victorii categorice, 6-2, 6-3 cu Bouchard şi 6-0, 6-2 cu Serena. Astfel, Simona are gameaveraj 24-7 şi poate pierde calificarea doar dacă este umilită de Ivanovici, adică să nu cîştige vreun game. Ar avea gameaveraj 24-19 (procentaj 55.8%)!

Dar o înfrîngere categorică nu este de ajuns pentru o necalificare în semifinale! Şi Serena Williams trebuie să cîştige 6-0, 6-0 împotriva lui Bouchard. Numărul 1 mondial are 14-20 în acest moment, iar o victorie la zero o aduce la 26-20.

Aceasta este singura condiţie prin Simona Halep ar putea pierde calificarea în semifinale, dar şansele sînt infime, aşa cum se poate observa!

Omagii în presa internațională: "Serena Williams a fost efectiv măturată de Simona Halep"

În cazul în care Simona cîştigă un game, ar avea 25-19, iar criteriul de departajare este procentajul game-urilor cîştigate şi nu gameaverajul! Ar merge în semifinale deoarece va avea 56,8% (25-19) faţă de 56,5% Serena (26-20).

În concluzie, Simona Halep trebuie să cîştige doar un game pentru a se califica 100% în semifinale, indiferent de rezultatul partidei Serena Williams - Genie Bouchard!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel