Turist, salvat de pe munte! În ce stare l-au găsit salvamontiștii

Un turist în vârstă de 38 de ani aflat într-o stare de epuizare fizică şi hipotermie a sunat la Salvamont după ce şi-a dat seama că nu mai poate continua un traseu din Masivul Bucegi, fiind salvat de jandarmii montani şi salvamontişti, precizează marţi, într-un comunicat de presă transmis Agerpres, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Braşov, Ciprian Aldea.

'În acest week-end la nivelul staţiunilor montane a fost înregistrată o singură acţiune de căutare-salvare a unui turist în vârstă de 38 de ani, acesta coborând de la Vârful Omu din Masivul Bucegi, prin Valea Gaura spre Valea Şimonului, a ajuns într-o stare de epuizare fizică şi hipotermie, sunând la Salvamont. Echipele de salvatori montani, Salvamont şi Jandarmeria Montană Braşov s-au deplasat în cel mai scurt timp la acesta, găsindu-l în zona Moara Dracului.

Turistul a fost adus la baza muntelui, fiind preluat de un echipaj SMURD care a confirmat faptul că turistul se afla în hipotermie şi stare lipotimică', se arată în comunicatul de presă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Braşov mai arată în comunicatul de presă că la nivelul judeţului nu au existat incidente majore în zona lăcaşelor de cult cu ocazia Praznicului Adormirii Maicii Domnului, dar nici la nivelul localităţilor Râşnov, Sâmbăta de Sus, Rupea, Fişer, Cincu şi Poiana Braşov, unde s-au desfăşurat o serie de evenimente cultural-artistice şi unde Jandarmeria Braşov a fost prezentă pentru a asigura un climat de ordine şi siguranţă publică. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel