Turcia atacă Moscova și pe președintele Germaniei: Rusia știe bine ce e genocidul

Comemorarea a 100 de ani de la masacrarea armenilor a plasat Turcia într-o defensivă diplomatică, după ce mai multe țări și lideri de state au catalogat drept "genocid" actele Imperiului Otoman din 1915.

Ministerul turc de Externe i-a transmis președintelui Germaniei, Joachim Gauck, că poporul turc "nu va uita și nu va ierta" declarațiile lui despre "genocidul armean".

Într-un discurs susținut joi la Berlin, președintele Germaniei a folosit de trei ori termenul genocid pentru a se referi la masacrarea armenilor din 1915. Cu toate astea, Parlamentul Germaniei a amânat adoptarea unei rezoluții prin care să recunoască acțiunile din urmă cu o sută de ani ca fiind un genocid.

Genocid armean: Premierul Turciei a sunat-o pe Merkel, furios că Germania va folosi cuvântul "genocid"

Așa cum era de așteptat, turcii au reacționat și la declarația președintelui Rusiei transmisă cu ocazia centenarului genocidului armean.

"24 aprilie, 1915, este o zi de jelire, legată de unul dintre cele mai groaznice și dramatice evenimente din istoria omenirii, genocidul armenilor", a spus Putin într-o scrisoare redactată cu ocazia evenimentului comemorativ "O lume fără genocid". Textul a fost publicat și pe site-ul Kremlinului.

Turcia a respins și condamnat declarațiile Kremlinului.

"Luând în considerare atrocitățile în masă și exilul în Caucaz, comise de Rusia timp de un secol în Asia Centrală și Europa de Est, pedepsele colective precum Holodomor (foametea ucraineană - n.r), dar și practicile inumane îndreptate în special împotriva turcilor și musulmanilor în istoria Rusiei, credem că Rusia este cea mai potrivită să știe exact ce este 'genocidul' și care sunt dimensiunile sale legale", a spus diplomația turcă.

* Referințe: The Hurriyet Daily News: Der Spiegel

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel