Turcia a inaugurat unul dintre cele mai mari poduri din lume. Cât a durat construcția-VIDEO

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a inaugurat joi unul dintre megaproiectele sale, podul autorutier de peste golful Izmir, în nord-vestul țării, cel mai mare șantier lansat vreodată în Turcia, ale cărui lucrări au demarat în urmă cu trei ani, informează AFP.

Botezat Osman Gazi, după numele sultanului Osman I care a dat numele dinastiei otomane în secolul al XIV-lea, acest pod peste Marea Marmara, unul dintre cele mai mari poduri suspendate în lume (3 km), constituie tronsonul principal al proiectului autorutier Gebze-Orhangazi-Izmir, lung de 433 km.

'Ar fi trebuit ca el să fie construit în urmă cu 50 de ani, dar în cele din urmă l-am făcut', a spus președintele Erdogan la ceremonia de inaugurare.

Această autostradă urmează să scurteze durata călătoriei între mai multe orașe și districte în regiunea vestică industrializată a Turciei.

Suma totală a investițiilor pentru proiect este de 9 miliarde de dolari și se înscrie în cadrul ambițioaselor obiective ale lui Erdogan pentru anul 2023, când va fi celebrat centenarul Republicii Turcia.

Anul trecut, un inginer japonez care lucra pe șantier s-a sinucis pentru că se simțea responsabil de ruperea unui cablu, fapt divers care a fost relatat pe larg de presa turcă.

Opoziția și apărătorii mediului critică imensele proiecte ale lui Erdogan care au transformat aspectul Turciei, cu Istanbulul în prim-plan.

Astfel, cel de-al treilea aeroport internațional — care iese din pământ în nord-vestul orașului decimând pădurile din jur — va fi capabil să primească 159 de milioane de pasageri anual. Proiectul ar urma să fie realizat în 2017.

Alt proiect, altă polemică: cel de-al treilea pod peste Bosfor, unind cele două maluri pe care se află Istanbul, numit după sultanul Selim I, din secolul al XVI-lea.

Alte proiecte ar urma, de asemenea, să se concretizeze, ca de pildă un canal între Marea Neagră și Marea Marmara, care are scopul să decongestioneze intensul trafic maritim prin Bosfor. Iar uriașa moschee de la Camlica, care domină tot Istanbulul de pe malul asiatic al Bosforului, ar urma să fie inaugurată parțial vineri seara, odată cu primele rugăciuni.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel