Tudor Opriș a murit. FICE România, mesaj emoționant: O viață închinată educației și cunoașterii

Reprezentanții Federației Internaționale a Comunităților Educative – Filiala România (FICE România) transmit un mesaj emoționant după ce scriitorul și profesorul Tudor Opriş s-a stins din viață, la vârsta de 88 de ani.

"Dascăl de vocație, de-a lungul unei vieți închinate educației și cunoașterii, scriitor de prim rang al literaturii române, autor al unei opere prodigioase, care cuprinde poezie, proză, eseistică, memorialistică, lucrări de popularizare a științei, volume de analiză a fenomenului educațional, publicist redutabil, Tudor Opriș a fost un om de cultură din speța cărturarilor umaniști, cu o largă cuprindere, o personalitate complexă, de mare valoare a timpului nostru. Pentru FICE România, Profesorul Tudor Opriș a fost co-fondator și mentor al organizației născute în 1990. Cu marea lui generozitate, s-a dedicat de-a lungul unui sfert de secol unei cauze nobile, pledoariei și acțiunii pentru drepturile copiilor și tinerilor aflați în dificultate, militând, cu forța gândirii și a condeiului, pentru principiile umanismului și pentru valorile omului", transmit îndurerați reprezentanții FICE România, potrivit unui comunicat de presă transmis redacției DC News.

"Prin plecarea Profesorului Tudor Opriș, FICE România pierde un mentor de înaltă autoritate morală și de inegalabilă noblețe sufletească, un om de excepțională valoare și un mare prieten. Opera lui va dăinui, peste timp, în cultura românească, iar spiritul luminos al Profesorului va rămâne întotdeauna în amintirea și sufletele noastre. Membrii FICE România îi vor aduce un ultim omagiu Profesorului Tudor Opriș duminică, 25.01.2015, ora 13.00 la capela Cimitirului Bellu. Dumnezeu să-l odihnească în pace și să-l așeze printre cei drepți!", se precizează în documentul citat semnat de profesorul Toma Mareș, președintele FICE România.

Despre FICE România

FICE România, înființată în 1990, este o organizaţie neguvernamentală a profesioniştilor în educaţie şi în asistenţă socială, care apără drepturile copiilor, în special ale celor aflaţi în dificultate. Este membră a FICE (Federaţia Internaţională a Comunităţilor Educative), organizaţie cu statut consultativ UNESCO, ECOSOC şi Consiliul Europei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel