Tudor Oprea (PACT): Dragi primari penali, vi se pregătește un cadou. Cu dedicație specială, de la CCR

Opinia publică este supraîncărcată în aceste zile cu o multitudine de „breaking-news" cu adevărat importante. De la scandalul dezinfectanților, unde România parcă află pentru prima oară că există o problemă reală și extrem de gravă în domeniul sănătății, la dosarul „Rompetrol 2", în care apare un prejudiciu de peste 650 de milioane de dolari, mă întreb dacă cetățeanul mai are timp să analizeze în profunzime cauzele și consecințele acestor mari tunuri care au umplut spațiul mediatic în plină campanie electorală.

De exemplu, se acordă oare nivelul adecvat de importanță faptului că în următoarele două săptămâni urmează verdictul Curții Constituționale asupra constituționalității infracțiunii de „abuz în serviciu"? Desigur, s-a discutat mult la televizor despre efectul pe care il poate avea declararea neconstituționalității articolului care incriminează abuzul în serviciu asupra luptei anticorupție. Doamna Laura Codruța Koveși, procurorul-șef al DNA, a declarat recent că "aproape 900 de dosare de corupție vor fi afectate grav în cazul în care Curtea Constituțională va decide ca infracțiunea de "abuz în serviu" contravine legii fundamentale ". Trăim noi oare într-o țară atât de dezvoltată și stabilă unde să ne permitem să-i iertăm pe cei precum Liviu Dragnea, Gabriel Oprea, Elena Udrea, Dan Șova, Alina Bica, Nicușor Constantinescu, Radu Mazăre, Gheorghe Bunea-Stancu, Adriean Videanu, Andrei Chiliman, Aristotel Căncescu și mulți alții pentru faptele comise (în unele cazuri unde s-a dat un verdict final) sau pentru presupusele fapte comise (în majoritatea cazurilor procesele sunt înca în plină desfășurare)? Într-o țară unde corupția chiar ucide, aș spune că aceste persoane nu au nevoie de astfel de favoruri.

Dacă tot suntem în plină campanie electorală, consider că merită readus în atenția opiniei publice faptul că există un număr important de politicieni cu dosare penale (acuzați de abuz în serviciu) care candidează la alegerile locale. În unele cazuri aceste persoane au și o mare șansă să își (re)câștige mandatul. Vorbim de exemple precum Marian Vanghelie (Sector 5), George Scripcaru (Brașov), Tudor Pendiuc (Pitești), Dorin Florea (Tg. Mureș), Cătălin Flutur (Botoșani), Romeo Stavarache (Bacău) și Cristian Popescu Piedone (CL Sector 4).

Pe 24 mai Curtea Constituțională va judeca excepția de neconstituționalitate privind abuzul în serviciu, așadar cu două săptămâni înainte de alegerile locale persoanele menționate mai sus ar putea afla că măcar o parte din acuzațiile care le sunt aduse nu mai sunt constituționale. Ce surpriză plăcută pentru acești politicieni cercetați (sau condamnați) penal, să scape de acuzații cu puțin timp înainte de alegerile locale! Probabil că afirmația Președintelui CCR Augustin Zegrean conform căreia acesta nu crede că "orice încălcare de lege de către un funcționar public trebuie să fie abuz în serviciu" le dă și mai multă speranță. Mă întreb oare câți dintre ei și-au pregătit deja discursurile de genul "V-am spus că sunt nevinovat! Acum mă puteți realege în plină cunoștință de cauză pentru a conduce lupta împotriva sistemului mafiot." Tot în cunoștință de cauză sper și eu să voteze cetățenii din acele localități unde există astfel de candidați: conștientizând faptul că ține de cetățeni în primul rând să arate că s-au săturat și doresc un altfel de tipar de politician la cârma orașului lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel