Tudor Gheorghe, apărat de Toni Neacșu. Articol cu dedicație pentru Dan Tapalagă

Fostul judecător al CSM Adrian Toni Neacșu a scris un articol, cu dedicație pentru Dan Tapalagă, în care critică modul cum a fost 'degradat' maestrul Tudor Gheorghe în HotNews. 

"Zilele trecute am aflat cu stupoare că Tudor Gheorghe este un rapsod popular. Oarecum nedumerit am dat fuga la DEX-ul din biblioteca mea. Nu frecventez foarte des arta practicată de Tudor Gheorghe, dar chiar și așa stiu cine și ce este. Cum demersul său artistic mie mi se pare o formă de artă prin excelență cultă, am insistat în documentare. I-am citit biografia, mi-am reamintit discografia sa, am rememorat câteva spectacole, multe transmisiuni TV, mi-am reîmprospătat propria părere despre arta sa a maestrului. Nu, categoric Tudor Gheorghe nu este un rapsod popular. Cu toate acestea o spusese HotNews, cum să se înșele? Apoi am înțeles. Tudor Gheorghe, trimițând un mesaj de sprijin postului de televiziune Antena 3, făcuse o eroare, un gest nepotrivit, o mișcare inadecvată. Tudor Gheorghe trecuse Rubiconul corectitudinii. Iar pentru asta merita să fie degradat, trimis la nivelul de jos al artei, trebuia deconspirat așa cum este cu adevărat: un rapsod popular. Și doar atât", a scris Toni Neacșu, pe jurindex.ro, adăugând că "acest tip de terorism practicat în numele eticii absolute caracterizează societatea noastră de azi". 

Toni Neacșu subliniază că "mare parte din presa noastră este un cor de behăieli etice. Sunt turme întregi de miei serafici, exhibiționiști ai propriei perfecțiuni morale. (...) Este o inflație a infatuării de caracter, o înghesuială teribilă de comportamente de păuni moralizatori. Este o spoială declarativă, să fim bine înțeleși. (...) Este o puritate agresivă, folosită pe post de ciomag pentru tot ce se încăpățânează să iasă în afara sistemului. Nu ești cu noi, atunci poftim spurcăciunea noastră prin cuvinte deontologice". 

În deschiderea articolului publicat de către Toni Neacșu scrie: "se dedică lui Dan Tapalagă". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel