Trump: SUA se retrag din Acordul de la Paris. Anunț BOMBĂ de la Casa Albă

Donald Trump a anunțat retragerea SUA din Acordul de la Paris privind schimbările climatice. Președintele american a prezentat oficial decizia sa la Casa Albă.

"Pentru a proteja cetățenii americani, Statele Unite ale Americii se retrag din Acordul de la Paris privind schimbările climatice", a spus Donald Trump, arătând că, în timp ce SUA au făcut eforturi să respecte acest acord, alte țări ale lumii, precum India, au profitat de situație. Donald Trump a afirmat că Acordul de la Paris a fost până acum în dezavantajul Statelor Unite.

"Acordul nu a eliminat locurile de muncă în domeniul cărbunelui, ci doar le-a transferat din Statele Unite în alte țări străine", a spus Trump. "Acest acord este mai puțin despre climă și mai mult despre alte țări care au câștigat un avantaj financiar uriaș față de Statele Unite", a mai spus el. "Am fost ales să reprezint cetățenii din Pittsburgh, nu pe cei din Paris", a adăugat Trump.

Amintim că la recentul summit G7 din Sicilia, Donald Trump a refuzat să-și afirme susținerea față de Acordul de la Paris, arătând în schimb că are nevoie de timp pentru a lua o decizie. El a transmis ulterior pe Twitter că își va anunța decizia în cursul acestei săptămâni.

 

Acordul de la Paris, încheiat în decembrie 2015, vizează limitarea creșterii temperaturii globale sub pragul de 2 grade C comparativ cu nivelurile preindustriale.

știrea se actualizează

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel